Hejsan!

Hej mitt namn är Dajana Ramic, jag är född -92 & bor i en liten håla som heter Hova. I min blogg kommer du få uppleva en hel del tips av olika slag, min vardag, musik, bilder, design & en hel del annat. Hoppas du stannar! Puss & Kram

Har du koll?
Mascara
- har en hållbarhet på ungefär 3-6 månader max, men byt ut omgående om den börjar lukta annorlunda och klumpar sig. Dra ej borsten upp och ner då den förstörs snabbare.


Kajal - håller i ca 2 år, vässa pennan efter varje användning för att få bort bakterier. En flytande kajal håller ca 1 år.

 

Krämburkar - håller i ca 3 månader om du tar ur den med fingrarna. Annars håller den betydligt längre (använd en spatel) Hudkrämer har en symbol som anger hur länge produkten håller efter det att du öppnat den.


Foundation - som är vattenbaserad håller upp till 1 år och en oljebaserad upp till 2 år, men märker du att den luktar annorlunda och inte ser ut som den brukar göra ska du slänga den.


Puder - håller ungefär i 2 år, men märker du att du får hudirritationer har den blivit gammal och måste slängas. Det är viktigt att tvätta puderborsten ofta.


Rouge - håller också ungefär 2 år, men kom ihåg att tvätta rougeborsten titt som tätt!


Läppstift - kan hålla allt från ett halvår till 1½ år, men ska slängas om du känner att den luktar konstigt och är grynigt.


Läppglans - håller från två månader och uppåt, det beror på om du torkar av läpparna innan du applicerar på nytt, för annars kommer det ner bakterier i behållaren. Om du märker att glanset har fått en annan lukt och att konsistensen blivit tunnare ska du slänga det.


Concealer - håller ca 6 månader – 1 år, men ska slängas om den börjar lukar illa och om konsistensen blivit annorlunda.


Ögonskugga - kan användas i flera år, se till locket alltid blir riktigt stängt och om den börjar smula så har den blivit dålig. En krämskugga håller i ca 2 år.


Läppenna - håller i ca 2 år. Vässa pennan efter varje användning samt sprita så håller du bakterierna borta.


Nagellack - håller i ca 2 år. När konsistensen börjar bli seg är det dags att kasta det.

 

Tvätta - dina djurhårsborstar med shampoo och balsam och syntet med YES, olja och sprit. >svamparna ska du inte tvätta utan slänga efter varje användning. Tvätta bör du göra minst 1ggr/v. Penslarna ska förvaras i ett separat fack i sminkväskan.
Viktigt! Låt penslarna torka liggandes annars rinner vattnet ner i penselfästet och löser upp limmet.

Kommentera ♥ [0]
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P